dissabte, 19 de febrer del 2011

CASCADES DEL GOLERÓ O RIERA DE L'OM


Avui ens dirigim cap al collsacabra per descobrir les cascades del goleró, pensem que com que el dijous d'aquesta setmana va ser un dia força plujós les trobarem amb aigua, però anem bastant etivocats.Pugem per la c-153 de vic a olot i al km 38,3 agafem una pista(just abans de coll de condreu venint de vic), aquesta pista gira 180 graus i passa per unes columnes de pedra.Baixem amb el cotxe per la pista passant unes cases i més tard travessem la riera de l'om, un cop travessem la riera aparquem i ja podem entrar al llit de la riera.

Aquí comença el descens, veiem que la riera porta un fil d'aigua en aquest punt però als primers ressalts es perd i en arribar a la primera cascada ja no hi ha gens d'aigua, fem aquest primer ràpel molt ben instal.lat i la gorga de recepció veiem que també està completament seca, de seguida arriba el segon ràpel de 25 m que ens deixa en un replà on hi ha una instal.lació per muntar un passamà per arribar al ràpel de la tercera cascada, el muntem tot i que si està sec no es necessari.La tercera cascada és un ràpel volat i arribem a l'últim ràpel, aquí segons la ressenya la instal.lació està en uns boixos a l'esquerra però veiem que hi ha dos químics instal.lats al mig de la cascada i baixem per allà, em arribat al final del descens.Es tracta d'un descens que amb aigua ha de ser molt bonic però sec perd força, tot i que és un bon lloc per practicar ràpels i per fer a l'hivern ja que si no es tracta de periodes molt plujosos no baixa aigua.

Per fer el retorn sortim per un torrent que baixa per l'esquerra, pujem com podem per aquest fins arribar a una cova, es tracta de la cova d'en salvi, aprofitem per visitar-la ja que es tracta d'una cova d'uns 400m de recorregut sense que sigui necessari res més que un casc i un frontal.

Un cop visitada la cova sortint a mà esquerra seguim un corriol per on pujem com podem fins al camí que baixa el grau del goleró, un cop trobem aquest ja el seguim amunt i arribem als plans on tenim el cotxe.

Intentarem tornar en algun periode plujós ja que el barranc està molt ben instal.lat per baixar-lo amb força aigua.

Descens realitzat per Jairo i Xevi.

1 comentari:

  1. Llàstima que l'hagueu trobat sec, amb cabal i els tolls plens guanya molt. Per això, però, ha de ploure bastant... Sort la propera!

    Salutacions.

    ResponElimina